Saftig gulerodskage med valnødder og lime smørcreme
En saftig gulerodskage gør mig glad. Den kan ovenikøbet perfektioneres ved at lave en lime smørcreme med limeskal og valnødder på toppen. Tip nummer 1- hvis du ikke gider piske din æg og sukker sammen til det er helt hvidt og skummende, så snyder du også dig selv - kagen bliver meget mere luftig, hvis du først pisker og så derefter vender resten af ingredienserne i dejen. Tip nummer 2 - jeg har lavet denne kage med mange forskellige slags nødder - hasselnødder, paranødder, pekannødder, cashewnødder - så brug de nødder du bedst kan lide og se om du ikke kan skabe en ny smag hver gang du bager denne kage
Bon appetit
8-10 pers (springform 22 cm)
Opskrift
Ingredienser
Dej
4 æg
125 sukker
125 g brun farin
150 g hvedemel
1 tsk salt
3 tsk bagepulver
125 g smør, smeltet og afkølet
300 g gulerod
50 g valnødder
Topping
2 dl flormelis
175 g stue tempereret smør
Saft og skal fra 2 limefrugter eller kun 1 hvis det en stor og saftig lime
1 lille håndfuld finthakkede valnødder
Fremgangsmåde
Forvarm din ovn på 175 C
Smør en springform pa 22-24 cm
Smelt smørret i en gryde over lav varme og sæt til side
Riv gulerødderne
Hak nødderne groft
Bland mel bagepulver og salt
Pisk æg, brun farin og sukker til det er lyst og luftigt
Vend de hakkede nødder og gulerødderne i dejen
Hæld melblandingen i en si og si det over dejen - brug evt en dejskraber til at folde/ vende det ind i dejen
Hæld smørret i og fold/vend det i dejen
Put dejen i din smurte springform
Bag kagen i ca 50 min
Brug evt en spisepind til at stikke i kagen hvis den slipper er kagen færdig
Lad kagen køle af - hvis kagen ikke er kølet af - vil din topping smelte
Riv skallen fra lime helt fint og pres saften
Pisk flormelis og blødt smør sammen til en blød creme - tilsæt så saften fra limefrugten og pisk det sammen
Fordel på kagen og top med de hakkede valnødder og limeskal
Kan god laves dagen før og klarer sig fint i køleskabet
Nydes ekstra meget med en virkelig god kop kaffe til